Sayın Adnan Oktar'ın Yeni Açıklamaları (29 Ekim 2016; 20:00)

MÜNAFIKTA AİLE EGOİZMİ VARDIR, SADECE KENDİ AİLESİNİ ESAS ALIR

Münafıklığın hayatın her yönündeki eylemlerine çok önem vermek lazım. Mesela münafıklık, evlilik kurumunu çok önemli bir silah olarak görür. Yani evlilik kurumu münafıklığın kalesi gibidir adeta. Müslüman için mutluluk kaynağıdır. Münafık için de bir kaledir. İslam topluluğunu esas almaz münafık. Münafık için sadece kendi ailesi esastır. İslam'da da velayet esastır. Yani bütün Müslümanları korumak esastır. Bütün Müslümanlar ailedir. İslam sisteminde bütün Müslümanlar bir ailedir. Yani baba, oğul, kardeş gibi. Anne, kız kardeş gibi bütün aile. Münafıkta sadece kendi ailesi esastır. Egoist bir yapılanmadır. Yani, mesela faşizmde milli egoizm oluyor. Sadece kendi ırkını üstün görür. Münafıkta da aile egoizmi vardır. Sadece kendi ailesini esas alır çünkü çocuklarını malı olarak görür adam, karısını da malı olarak görür. Bir de kendi malları da vardır, onunla oluşturduğu bir sonsuz hayat mantığı vardır. Ben ölürüm ama malım çocuklarıma kalır der, çocuklarında kendisinin yaşayacağını düşünür, dolayısıyla sonsuzluğa ulaştığını düşünür. Her şeyi kendi ailesi merkezinde yapar. Mesela Resulullah (sav) diyor ki; “Müslümanların tamamına yönelik bir saldırı var” diyor. Çocuklarımıza, kız kardeşlerimize. “Tamam da” diyor “benim ailem ne olacak?” Diyor adam. “Ben” diyor “onlara karşı savaşa giderim, mücadeleye giderim ama ben ailemi ne yapacağım?” Diyor. “Evim açıkta kaldı” diyor. “Evim önemli” diyor. Resulullah (sav) diyor ki; “Bak bütün evleri kurtaracağız” diyor. O, “ben sadece kendi evimi kurtarmak istiyorum” diyor. Onun için mesela diyor ki Resulullah (sav); “Hadi gidelim bütün Müslümanları kurtaralım velayet gereği hepsine sahip çıkalım” diyor. “Ama bu sıcakta ben çıkamam” diyor.  Çünkü o yapı onu ilgilendirmiyor, kendi yapısı ilgilendiriyor.

 

MÜNAFIKLAR KIYAMETE ŞİDDETLE KARŞIDIR DİKKAT EDERSENİZ, MÜMKÜN MERTEBE İSTEMEZLER

“Eğer varsa da” diyor,” orada da ahirette de çok iyi olacağımı düşünüyorum. “Ben kıyametin olacağını zannetmiyorum” diyor. Münafıkların özelliğidir. Kuran’da bunu ayetle belirtiyor. “Olacağını zannetmiyorum ama olursa da” diyor, “orda da yine aynı mükemmellikte olacağını düşünüyorum hayatımın” diyor.

 

MÜMİN ALLAH’A GÜVENİR VE ALLAH İÇİN İBADET OLARAK BÜTÜN MÜSLÜMANLARA GÜVENİR. MÜNAFIK ALLAH’A GÜVENEMEZ, AİLEYLE KURTULACAĞINI DÜŞÜNÜR. BU YÜZDEN MÜNAFIKLARDA EVLİLİK DELİCE BİR İÇGÜDÜSEL HEDEF HALİNDEDİR

Allah’a güvenemez münafık. Ölümden çok korktuğu için, gelecekten de korktuğu için; gelecek içgüdüsüyle, hayvani bir korkuyla, Allah’a güvenmemenin verdiği ruh haliyle ailesine güvenir, aileyle kurtulacağını düşünür. Kocasının onu kurtaracağını, çocuğunun onu kurtaracağını düşünür. Halbuki mümin Allah’a güvenir çünkü çocuk da ölebilir, kocası da ölebilir yahut kocası ters dönebilir boşanabilir değil mi her şey olabilir. Yahut karısı evden gidebilir, ayrılabilir. Çocukları adamı terk edebilir her şey olabilir. Yahut hatta bazen adamı hasta yatağında bırakıp çekip gidiyorlar. Hastayken daha hala paralarını almaya çalışıyorlar yahut bırak ölsün gitsin falan diyor adamlar. Bin bir türlü hal oluyor biliyorsunuz. Ama mümin Allah’a güveniyor onun için çocuklarım beni kurtarır, ailem beni kurtarır demiyor Allah beni kurtarır diyor ve bütün Müslümanlara güveniyor, topluluk olarak güveniyor. Milyonlarca Müslümana güvenmiş oluyor yahut yüzlerce Müslümana güvenmiş oluyor Allah için tabii ama ibadet olarak. Ama münafık sadece ailesine güveneceği için evlilik müessesi onlarda delilik derecesinde olur münafıklarda. Delice bir içgüdüsel hedef halinde olur. İşte diyor ya Allah ayette; “Mallarınız, çocuklarınız, eşleriniz, aşiretiniz, yarım kalmasından korktuğunuz ticaret” tam bir aile sistemi açıklanıyor Kuran’da. Ailenin bütün özellikleri anlatılıyor, bütün yan gelirleriyle falan hepsiyle anlatılıyor.



DEVAMINI GÖSTER