Sayın Adnan Oktar'ın 17 Ağustos 2016 tarihli sohbetinden önemli başlıklar

A9 TV, 17 Ağustos 2016

 

Orduda Darbeyi Önleyecek Bir Mekanizma Olmalı. Darbeye Karşı Orduya Eğitim Verilmeli, Dünyanın Hiçbir Yerinde Böyle Bir Eğitim Sistemi Yok

Dünyada darbelere karşı bir tedbir alınmış değil. Kimse oturup, “Buna nasıl çözüm buluruz?” dememiş. Darbeler hep dünya için bir tehdit olarak havada kalmış. Darbelere karşı halk nasıl mücadele eder? Bununla ilgili bir ilmi çalışma da yok. Darbe başlangıcı nasıl durdurulur? Bununla ilgili de bir çalışma yok. Hâlbuki ordunun kendi içinde darbeyi önleyecek ayrı bir mekanizma olması lazım. Yani nasıl bir savaş durumuna karşı ordu eğitimliyse, darbeye karşı da eğitimli olması lazım. Kurmay eğitimde darbeyle nasıl mücadele edilir diye askerlerin eğitim alması lazım. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir eğitim yok. Darbenin kapısı açılmış sonuna kadar. Böyle bir sistem olmaz.

Bir kere orduda eğitimde darbeye karşı nasıl mücadele edilir diye bir eğitim verilmesi lazım. Kurmay eğitim verilmesi lazım. İşgale karşı nasıl eğitim veriliyorsa, darbeye karşı da askerin eğitilmesi lazım. Polis de kalkışmaya karşı nasıl eğitiliyorsa, darbeye karşı da eğitilmesi lazım. Darbe hakkında polisin tecrübesi yok, askerin de tecrübesi yok, halkın hiç yok.

 

Herhangi Bir İşgal Ve Darbe Durumuna Karşı Halkın Kanun Ve Hukuka Uygun Olacak Şekilde Eğitilmesi Gerekir

Halk da askere gittiğinde darbeye karşı nasıl mücadele edilir bunu öğretmeleri lazım. Vatani görevini yaparken düşmanla nasıl mücadele edileceği anlatılıyor. Ama darbeye karşı nasıl mücadele edileceği anlatılmıyor. Bu eğitimlerin verilmesi lazım. Bunu dilekçeyle Milli Savunma Bakanlığı’na sunalım. Genelkurmay’a da sunalım. Böyle bir şey olsun. Mesela halk tamamen doğaçlama darbeye karşı tedbir alıyor yani darbeye karşı ne yapılır şu an hiç bilinmiyor. Adam diyor ki sokağa çıkmayacaksınız. Tamam, çıkmayalım diyor. Çıkılır mı çıkılmaz mı? Sıkıyönetim ilan ettik çıkmayın. Yani buna ne cevap verilmesi lazım halkın. Adam dışarı çıkmıyor bu sefer felaket bin misli oluyor. Adamın dışarıya çıkmaması meydana gelen kaybı, bin misli artırıyor. Tamamen tevafuk yapılan çalışmalar. Tamamen doğaçlama.

 

İdeolojisi Olmayan Devlet, Darbeye Açık Demektir, En Sıradan Bir Fikir Akımına Bile Mağlup Düşebilir

Bir de televizyona adamlar çıkarıyorlar, mesela Ergenekon zihniyetini eleştiriyor. Kardeşim senin bir ideolojin yok. Herhangi bir ideolojin yok. Sadece Darwinist, materyalist eğitimi savunuyorsun Milli Eğitim’de. Bedir, Uhud Savaşını anlatıyorsun ama bir ideolojin yok. Yani bir devlet ideolojisi olması gerekir. Veyahut bir milli ideoloji olması lazım. Eğer sen herhangi bir fikir ortaya sürmezsen alelade bir fikir kısa sürede orduya hâkim olabilir. Sıradan bir düşünce bile hâkim olabilir. Mesela bak adam sırf NATO yanlısı mesela bu alelade bir fikir NATO yanlısı subaylardan ekip oluşuyor bir anda. Yahut Fethullah Gülen yanlısı subaylar oluşuyor bir anda. İdeoloji ortaya konmuyor çünkü. “Düşüncen ne ?” diyor “hiçbir düşüncem yok” diyor. “Fikrin ne?” diyor “Hiçbir fikrim yok” diyor. Kemalizm de bir fikir değildir o anlamda bir ideoloji değildir. Bütün halkın benimsediği işte iyi olma, dürüst olmakta, başta modern olmadır. Ama Marksizm bir ideolojidir mesela adam Marksist’se yani bayağı kararlı olarak onu savunuyor. Bir devletin mesela Küba’da subayların ideolojisi var. Adamlar Marksist dolayısıyla darbe ihtimali olmuyor. Hepsi Marksist eğitiliyor. Mesela İran’da Mehdiyet yönünde eğitiliyor hepsinin ideolojisi var, inancı var Şii ve Mehdi düşüncesinde. Bu bir ideoloji bir düşünce olmuş oluyor. Adam başka fikirlerden etkilenmiyor o zaman. İdeolojisi olmayan devlet daima darbeye açıktır. En hafif bir fikre bile mağlup düşebilir. En sıradan bir fikre dahi mağlup düşebilir. Bak mesela korkuyorlar, diyorlar ki, başka tarikatlar var şimdi onlar da ortaya çıkabilir diyor. Mesela çok sıradan bir fikir olacağı belli bu düşüncenin. Ama ondan bile çekiniyor. Hakikaten sıradan bir fikir akımı çok rahat hâkim olabilir devletin ideolojisi olmazsa. Mesela AK Parti’de gençlik yetiştirmiyor. Yani ne senin ideolojin düşüncen desen, hiçbir şey yok. Yani sadece Müslümanız diyorlar, elhamdülillah. Peki, nedir görüşün? Her yere müsaitler. Öyle olmaz.

 

Rahmetli Türkeş MHP’li Gençleri Bir Ülkü Doğrultusunda Çok Güzel Yetiştirdi. Darbenin Önlenmesinde Ülkücülerin Çok Büyük Emeği Geçti

Mesela Milliyetçi Hareket Partisi’nin ideolojisi vardır. Ülkücü ideoloji. Rahmetli Alparslan Türkeş tarafından bu gençlere güzel bir ülkü, güzel bir hedef gösterildi. Mesela Milli İstihbarat Teşkilatı’nda görev yapıyor ülkücü, poliste ülkücü, hâkim olarak ülkücü. Devlet de güveniyor. Ve zaten her olayda ülkücüler devreye giriyor. Mesela bak bu darbe olayında da ülkücüler devreye girdiler. Yani darbenin önlenmesinde ülkücülerin çok büyük emeği geçti. İdeolojisi var. Adam diyor ki, askerin ideolojisi olmaz. Sıfır mı olacak? Nasıl olacak yani? İdeolojisiz asker olur mu? Yok, olmaması lazım diyor. Hiçbir fikri olmaması lazım diyor. E nasıl asker olsun o? Ne için mücadele ediyor o zaman? İdeolojisi olacak. Fikri olması lazım yani. Bana göre olması gerekir.

 

(Van’ın merkez İskele Caddesi’nde polis noktasının bulunduğu bölgede patlama meydana geldi. Bölgeye çok sayıda ambulans ve güvenlik güçleri sevk edildi.)

Bu bomba konusunda da tecrübe yok. Buna karşı da halk eğitilmiyor. Mesela bomba yüklü bir araç nasıl tespit edilebilir? Nasıl etkisiz hale getirilebilir?  Nasıl tedbir alınabilir? Bir eğitim yok. Patlıyor bir daha patlıyor, bir daha patlıyor. Yapacak bir şey yok görünümü veriliyor. Hâlbuki gayet güzel tedbir alınabilir.

Gazilere Allah şifa versin.



DEVAMINI GÖSTER