Sayın Adnan Oktar'ın 28 Ekim 2016 tarihli sohbetinden önemli başlıklar

A9 TV, 28 Ekim 2016

 

(Putin Suriye’de kanı durdurmak için Amerika’yla anlaşmayı planlarken bazı güçlerin devreye girerek bu anlaşmaya engel olduğunu vurgulayan yeni bir açıklama yaptı. Şunları söylüyor; “Amerika ile uzun görüşmeler, ortaya konan çaba ve zor uzlaşılardan sonra terörle mücadelede ortak cephe kurulmaya başlandığını düşündük. Ancak bu olmadı. Amerikan başkanı ile şahsi anlaşmalarımız başarılı olmadı. Washington’da bu anlaşmalar hayata geçmesini istemeyen güçler devreye girdi.”)

İngiliz derin devleti. O homoseksüel çakal, katillerden oluşan, Rumilerden oluşan İngiliz derin devleti. Açık net sarih. Bütün dünyayı üç yüz yıldan beri inim inim inletiyorlar. Putin aslında Tayyip Hoca’yla beraber çıksın. Ortak açıklama yapsın. “Bu çakallar” desin. Amerikan halkı da onlara cephe alır. Yani aniden basın toplantısı yapsınlar. “Londra’da bu çakallar.” diye. Deşifre edip rezil etsinler. Herkes biliyor bunları.

 

“Mehdi Gelmeyecek” Denilmesi Mehdi'nin Çıkış Alametlerindendir

Hz. Sahab İbn-i Cessame Radıyallahu Anh’den rivayet edildi. Resulullah (sav)’ın sahabesi. “Resulullah ferman etti ki” diyor “Deccal insanlarca kendinden bahsedilmekten zuhul edilmedikçe” vazgeçilmedikçe “ve imamlarda minberlerde Mehdi’den ve İsa Mesih’ten, deccalden bahsetmeyi terk etmedikçe çıkmaz.” (Ramuzül Ehadis sayfa 485) Bu, şu ana kadar 1400 yıllarından beri tahakkuk etmedi. İlk defa tahakkuk etti. Bak 1400 yıllık tarih içerisinde yok. Bütün camilerde aynı anda “Mehdi gelmeyecek” denmedi. İlk defa dendi. Bir hadis daha zuhur etmiş oldu.

“İnsanların ümitsiz olduğu ve hiç Mehdi falan yokmuş dediği bir sırada Allah Muhammed Mehdi’yi gönderir.” (Ali Bin Hüsamettin El Muttaki, Kitabul Burhan Fi Alametil Mehdiyyil Ahir zaman, sayfa 55)

Resulullah ferman etti ki “Halk tam zuhurundan ümidini kestiği anda imam Mehdi zuhur edecektir.” (Şeyh Muhammed Bin İbrahim Numani Gaybeti Numani, sayfa 301) Şimdi kendi elleriyle alamet meydana getiriyorlar. Mehdi’nin bir alametini daha çıkarttılar.

Resulullah ferman etti: “Mehdi’nin çıkışını bir heves bir söylenti sanacaklar ahir zamanda” diyor. Bak bir heves ve söylenti sanacaklar. “Oysa” diyor Resulullah “İmam Mehdi (as) bir gerçek olacak ve zuhur edecek” diyor. (Biharul Envar 13.cilt sayfa 909)

 

(Uluslararası bir düşünce kuruluşunun toplantısında konuşma yapan Putin, Rusya’nın iddia edildiği gibi kimseye saldırmayacağını, bu iddiaların akıldışı ve tasavvur dahi edilemez olduğunu belirtti. Pravda’da yer alan habere göre Putin, adı çıkmış Rus ordusu tehdidi hakkında batı dünyasında yeni senaryolar üretildiğini söyledi. Putin sözlerine konu ile ilgili olarak şöyle devam etti; “Dünyada Rusya gibi bin yıllık bir tarihe sahip birçok ülke var. Biz değerlerimize, özgürlüğümüze ve bağımsızlığımıza önem vermeyi öğrendik. Aynı zamanda ne global bir hakimiyetin ne de büyümenin peşinde değiliz.”)

Niye canım büyüsün ne olur? Haksa hakikatse büyüsün. İttihat-ı İslam ile büyüyecekler. Türk İslam birliği ile büyüyecekler. Rusya da onun içinde olacak. Tabii ki büyüyecekler. Efendim, herkes büyüyecek. Türkiye büyüyecek en başta. Putin rahat olsun. Biz o çakalların yaptığı oyunların farkındayız. Rusya’yı da köşeye sıkıştırmak istediklerinin de farkındayız. EvelAllah onları sinek gibi ezecek güce sahip Rusya. Yani yüz kere onları buhar edecek güce sahip. Onun için gönlü rahat olsun. Bizler de onların yanındayız. Türk milleti, İslam alemi nefes aldırmaz. Hiçbir şey olmaz.

 

(Tarihçi yazar Koray Kamacı Türkiye’nin asıl İngiliz derin devletine dikkat etmesi gerektiğini belirten şöyle bir yazı yazdı. “Zamanında Türkiye’nin Kıbrıs’taki garantörlük hakkı nasıl İngiltere’nin işine gelmiyorsa bugün de Musul’da Türkiye’nin garantörlük hakkı İngiltere’nin işine gelmiyor. İngiliz oyununu anlamak için tarihin tozlu sayfalarına bakmak gerekir. İngiliz derin devletinin ülkelerin içinde yuvalandıkları hücreleri iyi analiz edilmelidir. İngiliz derin devletinin ağına düşenler ve hizmet edenler iyi deşifre edilmelidir. Üst aklın piyonları önemli. Ayrıca küreselcilerin beyin takımının üssü olan İngiltere’nin Türkiye’deki yeni hamlelerine dikkat etmeliyiz. İngiltere’nin içindeki derin mekanizma Ortadoğu’da yeni dizayn peşinde. Gün her ne olursa olsun Türk İslam dünyasının sancaktarlığını ve komutanlığını yapma günüdür.” dedi.)

Çok güzel. Bu koç yiğit demek ki Allah’ın nuruyla sarılmış. Hidayet ehli bir genç ki böyle güzel konuşmuş, tam konuşmuş.

 

Allah, Nisa Suresi'nin 75. Ayetinde Müslümanların Zor Durumlarında Allah'tan Bir Kurtarıcı İstediklerini Bildirir

Nisa Suresi, 75’te Cenab-ı Allah bak ne diyor? Şeytandan Allah’a sığınırım. “Size ne oluyor ki,” diyor Allah. Bir kere bir anormallik var demek ki, bir acayiplik var. “Size ne oluyor ki, Allah yolunda ve: "Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu ülkeden çıkar” demek ki, ülkeler zalim olacak ahir zamanda. Birçok İslam ülkesi zalim şu an. “Bize Katından bir veli (koruyucu sahib) gönder, bize Katından bir yardım eden yolla"” Bir tane bak, bir. Yüz tane, bin tane demiyor bir tane. “Yolla diyen erkekler, kadınlar ve çocuklardan” bak çocuklar bile bunu diyecek diyor. “Zayıf bırakılmışlar” yani mustazaflar “adına niçin mücadele etmiyorsunuz?” diyor Allah. (Nisa Suresi, 75) “Size ne oldu” diyor. Tam tersine reddediyorsunuz. Kurtarıcı beklemeyi Allah Kuran’da belirtiyor Nisa Suresi, 75’te.

 

Allah Kuran'da Dilediği Elçilerine Gaybı Bildireceğini Söylemiştir

Cin Suresi, 26-27’de Cenab-ı Allah “O (Allah), gaybı bilendir. Kendi gaybını (görülmez bilgi hazinesini) kimseye açık tutmaz (ona muttali kılmaz.)” gaybı bildirmez. Bilemez bir insan açık bir gayb bilgisi yoktur. Ona muttali kılmaz. “Ancak elçileri (peygamberleri) içinde razı olduğu (seçtikleri kimseler) başka…” (Cin Suresi, 26-27) Onlara gaybı bildirir. “Allah sizi gayb üzerine muttali kılacak değildir. Ama Allah, elçilerinden dilediğini seçer. Öyleyse siz de Allah'a ve elçisine iman edin. Eğer iman eder ve sakınırsanız, sizin için büyük bir ecir vardır.” (Ali İmran Suresi, 179)

Ali İmran Suresi, 44 “Bunlar, gayb haberlerindendir” diyor Allah. Hani gaybı bildirmezdi Allah? Bildiriyor işte. “Bunları sana vahyediyoruz.” Gaybı sana bildiriyorum diyor Peygamber (sav)’e Cenab-ı Allah.  “Onlardan hangisi Meryem'i sorumluluğuna alacak diye kalemleriyle kur'a atarlarken sen yanlarında değildin…” diyor “Çekişirlerken de yanlarında değildin.” (Ali İmran Suresi, 44) Bu gayb bilgisi diyor Allah. “Ama sana bildiriyorum” diyor Allah, gayb. Sen ne diyorsun? “Gaybı kimse bilmez.” İşte Allah peygamberlerine bildiriyor. “Sana bildiriyorum” diyor. (Ali İmran Suresi, 44)

 

(Diyarbakır’da bomba yapımında kullanılan 157 ton amonyum nitrat ele geçirildi. Bir tonluk patlayıcıların kullanıldığı bombalı saldırılarda bile çok şiddetli etkilerin olduğu ve can kayıplarının yaşandığı düşünülünce bu kadar yüksek miktarın bulunması polis ekiplerini bile şaşırttı.)

157 ton. Çok fazla tabii. Amonyum nitrat. Amonyum nitrat tek başına bir etkisi olmaz. Yani yaksan bir şey çıkmaz. Ateş de atsan üzerine bir şey olmaz. Ama C4 ile beraber kullanıldığında onun molekül yapısını bozuyor, çok fazla oksijen çıkıyor açığa. Yakıcı ve patlayıcı etkisi o zaman oluşuyor.

 

Mehdi’yle Baş Edilememesinin Nedeni Kuran Talebesi Olması, Kuran’la Hareket Etmesidir

Kuran’dan başka bir kurtarıcı olmadığını söyleyen zaten Mehdi’dir, Mehdiyet’tir. Seni şirk bataklığından kurtaracak olan Mehdiyet’tir. Seni mezhep çöküntüsünden kurtaracak olan Mehdiyet’tir. İslam alemini böyle paramparça olmaktan kurtaracak Mehdiyet’tir. Ne ile yapacak bunu? Kuran’la yapacak tabii ki. Mehdi’nin silahı Kuran’dır zaten. Ama müşrikler Mehdi’ye karşı Kuran’la mücadele etmeye kalkacaklar dil eğip bükerek. Mehdi’yle baş edilememesinin nedeni zaten Kuran talebesi olmasıdır yani Kuran’la hareket etmesidir.

 

Kuran’da Müslümanların Zor Anlarında Kurtarıcı Beklenmesi Gerektiği Ayetle Açıkça Anlatılmıştır

Yani insanlara saldırıldığında, çocuklar ezildiğinde, insanlar bir ülkeden artık hicret etmek istediklerinde ve Allah’tan bir kurtarıcı sahip bir veli, bir kumandan göndermesini istediklerinde Allah her zaman göndermiş. Ve buna örnekler de veriyor Allah. Mesela Calut Talut kıssasında, Cenab-ı Allah Talut’u gönderiyor, kumandan olarak veli olarak. Müslümanlar sıkışmış durumda. Bak peygamber olmasına rağmen Allah Talut’ u gönderiyor. Kumandan olarak. Peygamber olmasına rağmen. O devirde peygamber var, peygamberden ayrı olarak Talut’u kumandan olarak Allah gönderiyor. Kuran’da ayet.

Mesela Bakara Suresi 246’da: “Musa’dan sonra İsrailoğulları’nın önce gelenlerini görmedin mi?...” diyor. “…hani peygamberlerinden birine….” bak peygamberin birine, “…‘bize bir Melik gönder de Allah yolunda mücadele edelim’ demişlerdi.” Çok eski bir ibadet bu bak Museviler’de bunu söylüyorlar. “Bize bir Melik gönder de Allah yolunda mücadele edelim.” Allah’tan bunu istiyorlar. Melik lider. “Allah size Talut’u melik olarak gönderdi.” diyor bak ayette de. Melik istiyorlar bak Bakara Suresi 247; “…Onlara peygamberleri dedi ki: ‘Allah size Talut'u (melik olarak) gönderdi.’” “Onlar: "Biz hükümdarlığa, ona göre daha çok hak sahibiyken…” biz işte Diyanet’in hocası iken, İngiltere’ de eğitim almışken, “… ona bir mal (servet) bolluğu da verilmemişken” üstelik malı mülkü de yok diyorlar. Üstüne kayıtlı hiçbir mal yok. “…nasıl bizi (yönetmek üzere) hükümdarlık (mülk) onun olabilir?" , “Nasıl mehdilik ona gelebilir” diyor. “…dediler. “O (şöyle) demişti: ‘Doğrusu Allah size’” karşı Cenab-ı Allah diyor ki: “…onu seçti ve onun bilgi ve bedeni gücünü arttırdı. Allah, kime dilerse mülkünü verir; Allah (rahmeti ve gücü) geniş olandır, bilendir." E hani olmuyordu? Hani kurtarıcı gelmiyordu? Allah bak Talut’u gönderiyor. Bak Museviler de diyorlar “Ya Rabbi bize bir melik gönder.”, Allah da “Melik gönderdim.” diyor.

 

Kuran’da Mehdiyet 200 Yerde Geçiyor

Nasıl Mehdiyet yok? Kuran’ı incele 200 yerde var. “Muhtedun” diyor Allah. “Mehdiler gönderdim.” diyor Allah. “Sizden para istemeyen, ücret istemeyen Mehdiler gönderdim.” diyor. Nasıl Kuran’da yok? “Hadiyun” diyor Allah hadi. Mehdiler. “Muhtedun”. “Haden” diyor Hadin. Hadi, Mehdi, Muhtedun hepsi aynıdır. Muhtedun Mehdiler’in çoğulu. Hadi ile Mehdi aynıdır. Allah Hadiler gönderdiğini söylüyor. 200 kere Kuran’da geçiyor.

 

Zümer Suresi'nin 36. Ayeti de Hz. Mehdi'yi İşaret Etmektedir

Zümer Suresi 36, Şeytan’dan Allah’a sığınırım. “Allah kuluna kafi değil mi? Ve seni O’ndan başka…” Allah’tan “başkalarıyla” başka ilahlarla, deccallarla mı “…korkutuyorlar?” Yani İngiliz derin devletinin çakallarıyla, casuslarla mı? “Allah kimi dalalette bırakırsa” yani deccal yanlısı yaparsa “o zaman onun için bir Mehdi yoktur.” (Zümer Suresi, 36)  diyor. Ayet.  Şeytandan Allah’a sığınırım. E leysallâhu bi kâfin abdehu, ve yuhavvifûneke billezîne min dûnihî, ve men yudlilillâhu fe mâ lehu min hâdin. (Zümer Suresi, 36) “Mehdi yoktur onun için” diyor. Yaklaşık okuyorum benim Arapçam olmadığı için. Harf hataları yapıyor olabilirim kelimelerde tam vurgu yapamıyor olabilirim. Ama yaklaşık böyle ayet. “Onun için Mehdi yoktur.” Hadi nedir? Mehdi. Aynı kelime.

 

Allah Enbiya Suresi'nin 105. Ayetinde, Tevrat ve İncil'de Mehdiyet'le İlgili Bilgiler Bulunduğunu Bildiriyor

Enbiya Suresi, 105 Şeytandan Allah’a sığınırım. “Andolsun biz Zikir'den sonra Zebur'da da” Zikir ne? Tevrat. Zebur’da da bak Tevrat ve Zebur’da. “"Şüphesiz Arz'a salih kullarım varisçi olacaktır" diye yazdık.” Arz’a dünyaya hakim olacaklar diyor. Tamam Tevrat ve Zebur’a o zaman bakmamız gerekiyor değil mi? Allah Tevrat ve Zebur’da var diyor. Tevrat ve Zebur var, bu kitap var ortada. “"Şüphesiz Arz'a salih kullarım varisçi olacaktır" diye yazdık” bölümünü burada bulduğumuzda Tevrat ve Zebur’da bulduğumuzda bunun Şiloh ve Mehdi olduğunu görüyoruz. Kuran’a uy diyorsan Kuran bize gönderme yapıyor bak. Tevrat ve Zebur’a gönderme yapıyor. Tevrat ve Zebur’da bu hükmü buluyoruz. “Şüphesiz Arz'a salih kullarım varisçi olacaktır"  hükmünü buluyoruz ama burada Mehdi’den bahsedildiğini görüyoruz. Hani Mehdi yoktu? Kuran’ın gönderme yaptığı yerde Mehdi’yle karşılaşıyoruz Tevrat ve Zebur’da. Neyi inkar ediyorsunuz?

 

Mehdi, Hz. Adem (as) Devrinden Beri Bekleniyor

“Benden bir yol gösterici gelecektir.” Hani yol gösterici yoktu? Kuran’da Adem (as)’e söylüyor Cenab-ı Allah. Peygamber Adem. Adamlar biraz kafasını açsın, şuurlu beni dinlesinler. “Dedi ki: "Kiminiz kiminize düşman olarak, hepiniz oradan inin. Artık size.” Adem (as)’e ve Havva (as)’ya söylüyor bundan sonra sizin neslinize ne gelecek diyor? “Bir yol gösterici gelecektir” diyor. Kim bu? Bak peygamber demiyor. Bir yol gösterici gelecek, bir tane. “Kim benim hidayetime uyarsa” diyor arkasından. Hadiyun. “Artık o şaşırıp sapmaz mutsuz olmaz.” Hani anlamazdan geliyorsun. Hani ayette yoktu bu hükümler? “Her insan grubunu imamlarıyla çağırdığımız gün” (İsra Suresi, 71) diyor Allah. Hani Müslümanların lideri yoktu? İmamlarıyla çağıracağız diyor. Enbiya Suresi, 73 “Ve onları kendi emrimizle hidayete yönelten önderler kıldık.” Mehdiler kıldık diyor. Hidayete yönelten öndere ne deniyor? Mehdi. Secde Suresi 24, “Ve onların içinden, sabrettikleri zaman emrimizle doğru yola iletip yönelten önderler kıldık;” Mehdiler. “Onlar bizim ayetlerimize kesin bilgiyle inanıyorlardı.” Hangi birini inkar edeceksiniz, nereye kaçıyorsunuz?

 

Tevrat'ta Hz. Mehdi ile İlgili Bölümlerden Örnekler

“Davut soyundan güçlü bir kral çıkaracağım,” Mehdi’yi çıkaracağım diyor Allah Tevrat’ta. “Mesh ettiğim” yani saçına yağ sürülmüş, parlayan. “Mesh ettiğim kralın Mehdi’nin soyunu ışık olarak sürdüreceğim. Düşmanlarını utanca bürüyeceğim. Ama onun başındaki taç parıldayacak." (Mezmurlar, Bölüm 132) Hz. Davut (as) da biliyorsunuz Mehdi’ydi. Onun soyundan Mehdi. Bak “Davut soyundan güçlü bir kral Mehdi çıkaracağım. Mesh ettiğim seçtiğim kralın soyunu” yani Hz. Davut (as)’un soyunu “ışık olarak sürdüreceğim.” Nur olarak. “Düşmanlarını utanca bürüyeceğim,” rezil edeceğim diyor düşmanlarını.  Mehdi düşmanları rezil oluyor hakikaten.

“Ama onun başındaki taç parıldayacak.” Mehdi’nin başına parlak bir şey sürdüğü, parlak bir yağ gibi bir şey sürdüğü Tevrat’ta geçiyor. Bakın şimdi işin acayipliğine, zamanın tersine. İsa Mesih ve diğer peygamberler başlarına o Tevrat’taki yağın sürülmesini gördükleri için Mehdi’nin başına, onlar da başına yağ sürüyorlar. Kim kime örnek? Hayret edilecek bir şey. Bak zamanın sonunda gelen insan başına yağ sürüyor Hz. Musa (as) da başına yağ sürüyor, Hz. İsa (as) da başına yağ sürüyor, Hz. Davut (as) da sürüyor. Bütün peygamberler sürmüş başına yağ.  Moşiyah’ta var Mehdi’de var ama hepsi sürmüş. En sondaki en baştakine örnek oluyor hayret edilecek şey. “Düşmanlarını utanca bürüyeceğim. Ama onun başındaki taç parıldayacak.” (Mezmurlar, 132: 17-18)

“Yeryüzünün dört bucağı anımsayıp Rab'be dönecek,” bak yeniden Allah’ı hatırlıyor ama dört bucağı diyor. Kuzey, güney, doğu, batı her yer bütün dünya. “Ulusların bütün soyları O'nun önünde yere kapanacak.” Herkes iman edecek diyor. “Çünkü egemenlik Rab'bindir,” Allah’ındır diyor egemenlik. (Mezmurlar, 22: 27-28)



DEVAMINI GÖSTER