Sayın Adnan Oktar'ın 30 Mart 2017 tarihli sohbetinden önemli başlıklar

A9 TV, 30 Mart 2017

 

Hayır Diyenlerin De Evet Diyenlerin De Fikirlerine Saygı Duyuyoruz

Evet diyenlere saygım büyük, hayır diyenlere de saygım büyük. Ben onların bir risk olduğunu kabul etmiyorum. Hain falan da olarak da görmüyorum, bu vatanın tertemiz evlatları. Evet diyenlerin içinde de ahlaksızlar olabilir, hayır diyenlerin içinde de ahlaksızlar olabilir. Mesela bir kurum oluyor içinde hırsızı da çıkar, soysuzu da çıkar, iyi insan da çıkar. İstanbul’da katil de var, evliya da var değil mi? O bizi ilgilendirmez. Biz evetçilerin de, hayırcılarında tertemiz Müslüman evladı, bu vatanın evladı olduklarına inanıyoruz.

 

Musevilerin Toptan Lanetlendiğine Dair Kuran'da Bir Hüküm Yoktur. Allah Sadece Zalimlik Yapanları Lanetler

Hristiyanlar, işte şöyle, yok Museviler böyle lanetlenmiş. Kardeşim, haberin yok asıl lanetlenen sensin, müşriksin sen aklını aç. Açıkça Allah ayette diyor bak Allah müşrikleri lanetliyor. O devirde zulüm yapan Allahsız, Kitapsız Museviler vardı Müslümanlara saldırıyorlardı Allah “onları lanetledi” diyor. Bütün gelmiş, gelecek bütün kuşaklar boyu bir lanet değil. Bu Allah’ı inkar anlamına gelir. Allah, “yeni doğmuş çocuk, her çocuk İslam fıtratı üzerine doğar” diyor. Lanetlenmiş olarak doğar der mi? Her doğan İslam fıtratı üstüne doğuyor, Müslüman olarak doğuyor.

 

Ayet Açıklaması

Hucurat Suresi 6’da Cenab-ı Allah diyor ki: “Ey iman edenler, eğer bir fasık”, mesela “namaz kılmamak haramdır” diyor ama yapıyor. “Zina haramdır” diyor ama yapıyor. “İçki içmek haramdır” diyor ama içiyor, işte her şey. Buna Kuran’da fasık deniyor. “Size bir haber getirirse, onu 'etraflıca araştırın'. Yoksa cehalet sonucu, bir kavme kötülükte bulunursunuz da, sonra işlediklerinize pişman olursunuz.” Fasığın sözüne inanılmaz. Fasık bir haber getirdiğinde inanılmaz, onun sözü hiç dinlenilmez fasığın. Küfür içindeyse onu açıkça söylemesi lazım, fasık ara bir şey. Allah’tan korkmuyor demektir fasığın anlamı o. Allah’tan korkmuyor. Çünkü Allah’tan korksa yapar, korkmuyor Allah’tan.



DEVAMINI GÖSTER